Aktuális 

 
Művészeti Műhely Színház Drámastúdió
  Főnix-Tojás Díj  
  2007  
 
   

 

 
 

A főnix a feltámadás madara, az újjászületés mitikus jelképe. A színész a főnixmadár a művészek családjában. Estéről estére elhamvad önmaga tüzében, hogy aztán a következő előadásra újra feltámadjon. Hogy eltűnjön, mégis nyomot hagyjon maga után a világban.

 

A szárnyalás, a szenvedély, az énekével mindenkit révületbe ejtő ős-művészet madara azonban elképzelhetetlen a tojás szimbóluma nélkül. Hiszen a halál, az újjászületés lehetősége nélkül nem volna más, mint örök elmerülés az anyag vak és öntudatlan világában. Ám a művészet – minden művészet – az életnek, emberi létünk minden örömének és szenvedésének kiált evoé-t.

 

Most útjára indul a Főnix-Tojás jelképe is, hogy ezentúl minden évben emlékeztessen valakit arra: az emésztő lángok szenvedését mindig követi a születés megtisztult boldogsága. Hogy a művészet a XXI. században éppúgy a teljes önátadás és önfeláldozás lehetőségét kínálja, mint kétezer vagy húszezer évvel ezelőtt. És hogy jutalma is az, ami első ősünk óta, ki rácsodálkozott a kelő nap szépségére: a világ újra-felfedezése, önmagunk újra-felfedezése, s az anyag konok törvényszerűségein túlmutató, ismeretlen hatalmakkal való egyesülés lehetősége, az ÉLET.

 

 

    

     Főnix-Tojás Díj 2007       

  

 

 

A Színházi Műhely társulata titkos szavazása alapján

a 2006-2007-es színházi évad

legjobb színésze

 

 

Boldizsár Tünde

 

Szerepei a Főnix Színházi Műhelyben:

 

Az angyalok nem sírnak

Mayer Zsuzsa

Lélegzetvisszafojtva

a villatulajdonos felesége

Piroska és a farkas

Csókafióka

A bűvös tűzszerszám

a fogadós lánya

Csongor és Tünde

Éj

Hogy kell bánni a nőkkel?    

több szerepben

 

 
         

 

Kapcsolat

   +3620 384 6658  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   ||

  Impresszum 

Oldaltérkép  |

 Adatkezelés |