Drámastúdió

 

 

 

 

vissza

 

 

Főnix Művészeti Műhely

 

Aktuális

 

 

 

 

 

 

 

A Drámastúdió 1998 óta működik a Főnix Színház (másnéven Főnix Színházi Műhely) mellett a Művészeti Műhely tagozataként, utánpótlás-nevelő műhelyeként, felnőttek számára hároméves, 18 év alatti növendékek számára kötetlen időtartamú, hétvégi elfoglaltságként.

A Drámastúdió működési napja szombat, az órák 9 órától 18 óráig

(18 év alattiaknak 9-től 16 óráig) zajlanak.

A Drámastúdió jelenleg 18 év feletti felnőttek, valamint 6-17 éves (Fiókák) fiatalok színésznevelésével, művészeti nevelésével, továbbképzésével foglalkozik.

 
 
 

A felnőtt növendékek heti órarendjében 4 óra színészmesterség, valamint szakmai órák (mozgási, mozgásfejlesztő, mozgásszínészeti, akrobatikai, hangi [ének], hangképzési, elméleti [színház- és művészettörténet, dramaturgia, műelemzés], beszédtechnikai és művészi beszéd órák, továbbá kurzusszerű formában elméleti és gyakorlati filmes ismeretek) szerepelnek.

A 18 év alatti növendékek heti 4 órában színészetet, valamint 1-1 órában beszédtechnikát, éneket és akrobatikát tanulnak.

 

A Drámastúdió működési formájához tartozik az úgynevezett 0. évfolyam, ahol a felnőttek heti négy színészmesterség-órában ismerkedhetnek a színész munkájával.

Ez az első lépés azon a személyiségfejlődési úton, amelynek végén a képességeit, tudását, tapasztalatait alkalmazó színész áll.

A színésznevelés eszköztárából nem hiányoznak a drámapedagógiai és alternatív módszerek, a kommunikációs és lélektani ismeretek, a kapcsolati, problémamegoldó, helyzetelemző technikák, melyek a hétköznapi életben éppúgy alkalmazhatók, mint a színpadon.

A 0. évfolyam márciustól májusig tart, egy, korlátozott létszámú osztállyal.

 

 

 

 

Módszertan

 
 

A Főnix Drámastúdió nem akkreditált intézmény. A "levelező tagozat", a hétvégi művészeti felkészítés nem tartozik az államilag elismert működési formák közé. A Főnix Drámastúdió azonban egy sikeres, húszéves múlttal rendelkező színtársulat, a Főnix Színház mellett működő műhely. A Főnix Színház szerződést, szerepeket kínál a Drámastúdió kiemelkedő eredménnyel végzett és elkötelezett növendékeinek.

 

Meggyőződésünk, hogy nem színiiskolákban, záróvizsgákon megszerzett minősítő oklevél, hanem a gyakorlat, a közönség előtti, felelősséggel vállalt fellépések teszik színésszé a pályakezdő fiatalokat. Erre nyújt lehetőséget a Főnix Színház társulata.

 

Kapcsolat  

|   +3620-384-6658 Bicskei Kiss László  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   |

   Impresszum  |  

 

Oldaltérkép