Öskü-i Nap

 

 

 

 

vissza

 

 

Főnix Művészeti Műhely

 

Aktuális

 

 

I. Öskü-i Nap 2002

 

II. Öskü-i Nap 2003

 

III. Öskü-i Nap 2004

 

IV. Öskü-i Nap 2005

 

V. Öskü-i Nap 2006

 

VI. Öskü-i Nap 2007

 

VII. Öskü-i Nap 2008

 

VIII. Öskü-i Nap 2009

 

IX. Öskü-i Nap 2010

 

X. Öskü-i Nap 2011

 

XI. Öskü-i Nap 2012

 

XII. Öskü-i Nap 2013

 

XIII. Öskü-i Nap 2014

 

XIV. Öskü-i Nap 2015

 

XV. Öskü-i Nap 2016

 

XVI. Öskü-i Nap 2017

 

XVII. Öskü-i Nap 2018

 

XVIII. Öskü-i Nap 2019

 

 

 

Az Öskü-i Nap

A Főnix impró-színházi minifesztiválja

 
 

Egy iskolai kirándulás ötletével kezdődött. Az ötletadó Váradi Edit volt, a Drámastúdió akkori énektanára. Az ötletet aztán továbbgondoltuk Szauder Erikkel, az iskola drámatanárával és Atlasz Gábor pantomimművész-festőművésszel, aki mozgásszínészetet tanított a Drámastúdióban. Kirándulás, játék, színészi tapasztalásszerzés a növendékeknek és a színészi gondolkodás felmutatása a társulat tagjainak: évről-évre alakult és alakul a minifesztivál formája, a tartalma ugyanaz. Egyszerre állandó és változó. 2005 és 2017 között Kőszáli Ibolya, a 18 év alatti növendékek színészet-tanára, és Hartai Laura, a Főnix Színház társulatának színésznője segítségével is. S természetesen a játszók is hozzáteszik minden évben ötleteiket, játékkedvüket a naphoz.

Akik nélkül pedig nem működhetne több mint egy évtizede a játék: az egykori s a jelenlegi polgármester, Gyapay Zoltán és Ángyán Tamás valamint Magyar Józsefné, a Művelődési Ház munkatársa bizalmának, szeretetének és figyelmének is köszönhetjük ezt a napot. S persze a község lakói türelmének is. Köszönjük.

A Főnix hagyománya, hogy egy tavaszi vasárnapon a Drámastúdió színinövendékei, a Színházi Műhely társulatának tagjai, (s minden olyan tanoda és tanodu, színiiskola és akadémia, ahol színészneveléssel, vagy annak előkészítésével foglalkoznak, s ahol vállalkozó szellemű csapat vagy osztályok dolgoznak, próbálnak) összemérhetik tehetségüket, felkészültségüket, szakmai tudásukat a gyönyörű, Veszprém megyei Öskü községben:

Néhány óra áll a résztvevők rendelkezésére, hogy a helyszínen kisorsolt, pár soros epikus szövegeket olyan dramatikus formába öntsék, amely a délutáni bemutatókon megállja helyét a szigorú ítészek - a helybeliek, a budapesti vendégek, és mindenekelőtt egymás figyelő tekintete - előtt.

Az Öskü-i Nap - köszönhetően a helybeliek segítő figyelmének - egy jó tavaszi vasárnap, ahol kiszakadva a hétköznapok színházi-színiiskolai munkájából közös álmunkkal, a színházzal foglalkozunk.

Az Öskü-i Napra várunk mindenkit, aki szereti a színházat, a természetet, Öskü községét.

 
            

A nap programja:

 

9.00 a hely köszöntése (közös ének az Árpád-kori körkápolnában)

 

9.30 bemelegítés a kápolnadombon

 

10.00 a verseny kezdése (néhány soros, epikus szövegek kisorsolása)

 

10.30 a sorsolt szövegrészletek dramatizálása, ”színházi” forma, megvalósítás, próbák

 

14.00 a bemutatók (lehetséges helyszínek: a Művelődési Ház színpada, nézőtere, egyéb helyiségei, ill. a község bármely olyan közterülete, vendéglátó- vagy szórakoztató intézménye, hegye-völgye, roncstelepe, patakpartja vagy főtere, ahol a bemutató nem követ el kegyelet- vagy magántulajdon-sértést)

 

17.00 az Öskü-i Nap produkcióinak értékelése

Kapcsolat  

|   +3620-384-6658 Bicskei Kiss László  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   |

   Impresszum  |  

 

Oldaltérkép