Március 15-e, 2012

 

 

 

 

vissza

 

 

Főnix Művészeti Műhely

 

Aktuális

 

Március 15-e, 2012

rendhagyó emlékezés 1848-ra

 

Bemutató: 2012. március 14. Karinthy ÁMK Budapest

 

Lehet-e személyessé tenni egy nemzeti ünnepet gyerekek számára? Ki lehet-e törni az iskolai ünnepségek szózat-hosszúbeszéd-szavalat-himnusz unalom-bűvköréből? Jelent-e valamit ma a 12 pont a 12 éveseknek?

 

A Főnix Színház társulata rendhagyó módon keresi a válaszokat. Az alsó tagozatosok egy hétköznapi család rohanásába csöppennek, ahol a szülőkre – milyen kivételes… - még március 15-én is munka vár, s a nyolc éves gyerek számára a kötelező ünneplésen kívül mitől is lenne ünnep ez a nap? Szerencsére ott a nagymama, akinek még mást jelent az ünnep, s aki segítségével a család megérti, megéli, hogy az 1848-as 12 pont ma éppoly fontos és aktuális, mint annak idején volt.

 

A felsősök egy színtársulat életébe pillanthatnak be, akik – március 15-i előadásra készülvén – azzal a problémával találják szembe magukat, hogyan lehet megértetni kiskamaszokkal az 1848-as forradalom és szabadságharc okait, követeléseit, fordulatait. A helyszín egy gyorsétterem, a segédeszközök okostelefon, laptop és könyvek, de mindez csak akkor ér valamit, ha találkozik egy 12 éves gyerek, s a nézők megértésével.

 

A Főnix Színház társulata ezúttal a játék és a költészet erejével száll szembe nemzeti ünnepeink kiüresedésével, aktuálpolitikai lózungokkal.

 

Játsszák:

 

Hartai Laura

Weisz Ildikó

Bodori Panna sz.n.

Bicskei Kiss László

 

Írta: Weisz Ildikó

Rendezte: Bicskei Kiss László

 

 

Kapcsolat  

|   +3620-384-6658 Bicskei Kiss László  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   |

   Impresszum  |  

 

Oldaltérkép