Üdvözlet

 

 

 

 

vissza

 

 

Főnix Művészeti Műhely

 

Aktuális

 

Üdvözlet az érkezőnek           

 

 

A főnix a feltámadás madara, az újjászületés mitikus jelképe. Változó világunk új és új kihívásai szinte nap-nap után követelik tőlünk, hogy szülessünk újjá, változzunk, s ha elbuktunk, új és újabb feltámadások kihívása vár. A színész a főnixmadár a művészek családjában. Estéről estére elhamvad önmaga tüzében, hogy aztán a következő előadásra újra feltámadjon. Hogy eltűnjön, mégis nyomot hagyjon maga után a világban.

A Főnix Színház előadásaival lehetőséget kíván adni minden értékteremtő- és megőrző művészi gondolatnak, túl a napi aktualitású divatirányzatokon, keresve és ápolva mindazt, ami a színházban, a művészetben örök és egyetemes.

 

 

A Főnix Művészeti Műhely színésznevelő tagozata, a Drámastúdió, valamint a Filmes Műhely, a Versműhely, a Kommunikációs Műhely kezdő és leendő színészek, színház- és művészetértő fiatalok, valamint speciális területként magasan funkcionáló autista gyerekek nevelését tűzte ki céljául, akik színházban akár, vagy a hétköznapi életben képesek a múlt értékeire támaszkodva utat törni a jövő felé.

Bicskei Kiss László

színész, rendező

a Főnix Művészeti Műhely alapítója

a Magyar Kultúra Lovagja

 

PS A Főnix név sokféle formában, sokféle tartalommal forog a világban. Ezért szükségesnek tartom rögzíteni: a Főnix Művészeti Műhely nem foglalkozik aktuálpolitikával, ahogy azt egyesületünk alapszabályában rögzítettük is. Részvételünk a köz ügyeiben a művészet területére szorítkozik, s (legalább) kétésfélezer év egyetemességeire törekszik. BKL

 

Kapcsolat  

|   +3620-384-6658 Bicskei Kiss László  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   |

   Impresszum  |  

 

Oldaltérkép