Aktuális 

   
   

 

2021. április 16.

Péntek este, színházi este van.

Műsorváltozás.
Olyan sok mindent jelenthet. Jelenthet berekedt színészt, kevés elfogyott jegyet, régebben valami súlyosabb ok kellett hozzá.
Például halál.
Ilyenkor a nézőnek az esti program változik. Bent véglegesebb a dolog: bármennyi időnk is van még vissza, most már mindig változott műsor lesz, valaki üres helyével, aki elment. Olyan helyre szerződött, ahová mi még nem vagyunk készek.
Végzős növendék voltam, mikor Ljubimov rendezte a Koldusoperát. Törőcsik adta az alkoholista Peachumnét, Garas a kolduskirályt. Mikor épp nem „tömegeztem” a színpadon, végigálltam minden előadást a takarásban. Nem tudtam szétválasztani magamban, mikor „lopom a szakmát”, mikor szórakozom. Tanulni akartam, mégis mindig nézővé változtatott. Akinek szíve joga a „tetszik-nemtetszik”, semmi más nem kell érdekelje. Nekem tetszett. Mert egyszerre volt törékeny és robosztus, félelmetesen indulatos és ellenállhatatlanul kedves, derűsen mosolygó és ijesztően fenyegető. Egyszerre hatalmas erők kezelője, birtokosa, és kiszolgáltatott, esendő ember. Szerettem a filmjeit, de akkor értettem csak meg, nem egyszerűen jó színész. Nagy színész ő, robbanóan dinamikus, törékeny kőtömb.
Így hát nem tartható a műsorterv ma esti komédiája. Bár az említett darabon kívül nem álltunk egy színpadon, mégis: túl nagy az üres hely, amit maga után hagyott.
Meg sem próbálhatom betölteni valamely előadással, csak tisztelegni tudok.
Egy Csongor és Tünde előadással, mert ő is játszott Tündét, 1962-ben.
Isten óvja Törőcsik Mari halhatatlan lelkét.
BKL

Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
színjáték
Színpadra alkalmazta és rendezte:

Bicskei Kiss László
Játszották: Hartai Laura, Farkas Zoltán, Pásztor Zsolt, Gál Éva Veronika, : Neudold Júlia, Zernovácz Erzsébet, Makray Gábor, Boldizsár Tünde, Nagy Gabriella
továbbá játszották még, a felvételen túl Szabó Péter, Tóth Erika, Fábián Ágnes, Sipos Vera, Facskó Marica, Mucsi Sándor, Rékai Nándor

A felvétel utolsó néhány perce megsérült, ezért egy máskor, máshol felvett előadás részletével helyettesítettük.

Szíves elnézésüket kérjük.
 


A fenti képre kattintva megtekintheti az előadást.

Vagy itt:


https://youtu.be/WgKMNiW-tcQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
         

 

Kapcsolat

   +3620 384 6658  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   ||

  Impresszum 

Oldaltérkép  |

 Adatkezelés |