Karantén-dolgozatok 2021.03.19.

 

 

 

 

vissza

 

 

Főnix Művészeti Műhely

 

Aktuális

 

2021. március 19.

Péntek este, színházi este van.
Játszottuk már néhányszor az előadást, amikor s szerző egyszer csak eljött (játékengedély, meghívások mind telefonon). Legendás volt, hogy még saját darabjainak színházi bemutatóitól is menekülne… Nálunk meg végigállta a két felvonást a nézők háta mögött. Utána sem ment el szó nélkül: beszélni akart a társulattal. Sőt beszélgetni. A következő előadás után tehát beszélgettünk, éjszakába nyúlóan. Aztán hívtam a felújítás első próbájára, jó zsíroskenyerezős beszélgetés lett belőle, olyasmi, mint amiért huszonkétévesen visszautasítottam a svájci „emigrálás”, lehetőségét: a gyökereim ebbe a talajba kapaszkodnak, ez a kultúra táplál. Nyelveket megtanulhatok, de a gondolataim, képzettársításaim a hazám kultúrköréből merítkeznek mindig: hogy legyek így egy másik nép színésze?
Akár a darab, amiben Kornis Mihály elképesztő iróniával álmodta színpadra a schnitzleri művet. Nem kifelé mutogatva, ilyenek vagytok, de fölvállalva a közös sorsot: mi, itt, most ilyenek vagyunk. Most? Huszonkét év telt el az eredeti bemutató óta, s naponta találkozhatunk a megírt karakterekkel utcán, médiában… Jó volt dolgozni a darabbal, a színészekkel, megismerkedni a szerzővel.
Szeretettel ajánlom az előadást a mai estére.
Jó szórakozást.
BKL

Körmagyar
komoly bohózat két részben
Írta Kornis Mihály
Rendezte Bicskei Kiss László
Játszották Boldizsár Tünde, Tarr György, Bakos Panna, Gránicz Gábor, Facskó Marica, Pásztor Zsolt, Szávai Katalin, Balázs András, Hartai Laura, Makray Gábor
továbbá játszották még, a felvételen túl Farkas Zoltán, Fábián Ágnes, Honti Tímea, Kovács Gábor, Vén Friderika

Képek: Polcz Péter, Hartai Laura
 

Ide kattintva megtekintheti az előadást:

I. rész
https://youtu.be/TTke9fHebLk
II. rész
https://youtu.be/UoHiLY436WU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat  

|   +3620-384-6658 Bicskei Kiss László  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   |

   Impresszum  |  

 

Oldaltérkép  |