Aktuális 

   
   

 

2021. február 5.

Péntek este, színházi este van.

Szerettem ezt a próbafolyamatot. Persze mindet, de ezt másképp. Szakmailag nagy falat: két ember, üres tér, pár órát felölelő idő, szinte semmi cselekvés, csak a cselekmény, szándékok, mint Csehovnál,  élet-halál kérdések, katharzis, tragédia. Hogy lehet ezt emészthetővé tenni a nézőnek? Hogy lehet a figyelmet fenntartani? Hogy lehet a színészeket elvezetni oda, hogy ne drámázzanak, még csak ne is játsszanak, hanem éljék a pillanatokat, egyiket a másik után? Aztán a csapdák: hogy lehet elkerülni a szentimentalizmust egy olyan megható” helyzetnél? Hogy lehet kikanyarodni a politikai aktualitások csábításából?

A próbák alatt végig nevettünk. Mindent kitaláltam, ami csak eszembe jutott, hogy eltereljem a színészek figyelmét a tragédiáról. Hogy az élet szeretetébe ágyazódjék a történet, napsütésbe, virágok illatába meg jószagú levesébe, ólomkatonák puha érintésébe. Hogy a történet tragédiája szembe menjen az élet szépségével, jóságával, igazságával. Hogy a néző a végén ne összeszűkült mellkassal, pláne öklét rázva vélt diktátorok felé menjen haza, hanem a szeretetről gondolkodva. A felelősségről. Az emberségről.

Szerettem ezt a próbafolyamatot, ezért most szeretettel ajánlom szíves figyelmükbe a

Helver éjszakája

című darab felvételét. Független színház vagyunk, nincs külön stábunk, technikánk a streameléshez (még egy szép szó…), hát csak remélem, monitoron át is megjelenik az a varázslat, amely a színházban ott volt.

Péntek este, színházi este van. Helyezkedjenek el kényelmesen, s a következő bő órára maradjanak kettesben az előadással.

Jó szórakozást, s várjuk visszajelzésüket.

BKL

 

Helver éjszakája
agresszív történet a szeretetről
Fordította Bába Krisztina
Ingmar Villqist műve nyomán színpadra alkalmazta és rendezte Bicskei Kiss László
Játszották Hartai Laura és Jeszmás László

 

képek: Misota Dániel

 

A fenti képre kattintva megtekintheti az előadást.

Vagy itt:

https://youtu.be/nl31gWpWx3M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
         

 

Kapcsolat

   +3620 384 6658  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   ||

  Impresszum 

Oldaltérkép  |

 Adatkezelés |