Sajtóvisszhang: Másvilág

 

 

 

 

vissza

 

 

Főnix Művészeti Műhely

 

Aktuális

Megjelent: Szubjektív

2019.augusztus 5.

Szerző: Ormai Anna és Nej Nóra

 

Másvilág – a színdarab

Májusban egy felejthetetlen színházi élményben volt részünk, a Főnix Színház egyik előadására, a Másvilágra mentünk el. A darabról egyébként az egyik barátunktól szereztünk tudomást, aki mellesleg az egyik szereplőt alakítja. Habár a darabban színinövendékek is játszanak, a Baku György által rendezett előadás magas színvonalú, profi színészi játékkal előadott mű.

A második világháború idején játszódó történet egy kastély lakóinak megpróbáltatássokkal teli életét mutatja be, ahol az élet és a halál közötti különbség alig érzékelhető. A kétfelvonásos mű első felében megismerkedhettünk a szereplők tulajdonságaival, életükkel, gondolataikkal és érzelmeikkel. A határozott, magabiztos, kétgyermekes anyuka, Grace (Facskó Marica) mindentől óvja lányait, Lizát (Dömötöri Linett sz.n.) és Anne-t (Kiss Zsófia Réka sz.n.).

 

 

A második felvonásban a történet teljesen felfordul, a cselekmény kibontakozik, és új szereplőket is megismerhetünk. A háború és az új, furcsa házvezetőnő hatására a házban a hangulat egyre csak fokozódik, és az már csak hab a tortán, amikor Anne, a nagyobbik kislány szellemek jelenlétére lesz figyelmes. A történet végén lévő csattanó érdekes értelmezést ad a műnek, és az addig homályos részletekre is fényt derít, magyarázatot ad.

A darab végére katartikus élményeket éltünk át, a folyamatos hangulatingadozások, az érzelmi hullámvasutak, a darab döbbenetes csattanója megtette hatását. Teljesen ledöbbenve vettük hazafelé az irányt.

A darabot tizennégy éves kor felett bárkinek bátran ajánljuk. Számunkra nagyon jó élmény volt, és az is jó volt, hogy az előadás után a színészek lejöttek a színpadról és beszélgettek a közönséggel, látszott, hogy nagyon közvetlen, barátias a hangulat.

Kapcsolat  

|   +3620-384-6658 Bicskei Kiss László  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   |

   Impresszum  |  

 

Oldaltérkép  |