Palánták 2013-2014

 

 

 

 

vissza

 

 

Főnix Művészeti Műhely

 

Aktuális

 

 

Palánták 2012-2013

 

Palánták 2013-2014

 

Palánták 2014-2015

 

Palánták 2015-2016

 

Képgalériák

 

 

 

 

A Főnix Palánták osztálya a magasan funkcionáló autista gyerekek csoportja a Művészeti Műhelyben.

 

Szép jó napot kívánok mindenkinek, aki ezt olvassa.

 

Folytatjuk a tavalyi tanévben elkezdett munkát, a játékot.

Játszani jó. Jó még a nézőtéren ülve is, átélve mindazt, amit a színpadon a színészek. Játszani mindenki tud, játszani mindenki játszik, játszani mindenki szeret. Játszik a gyerek a homokozóban és a felnőtt a kártyaasztalnál vagy számítógép előtt. De ahogy Mozart zenéjét is legtöbben csecsemőként vagy érett felnőttként tudjuk élvezni, a játék élvezetéhez is – színpadon vagy nézőtéren – kell némi ön- és világismeret, tapasztalat, kultúra. Hogy ne maradjunk mindörökre rabjai a négynegyed szívritmus-basszusának, hogy megérezzük az összetettebb ritmusok szépségét is.


A Drámastúdió és a Kommunikációs Műhely segít abban felnőttnek-gyereknek, hogy felfedezze a játék igazi örömét, hogy alkotó emberré, műértő- és élvező felnőtté váljék. És gyógyít is a játék. Maroknyi magasan funkcionáló autista gyerek tanul játszani a heti találkozókon. Hartai Laura színésznő irányítja, segíti őket, Burján Judit gyógypedagógus szakmai felügyeletével vigyáz rájuk. "Ne legyen nyári szünet!" mondták a tavalyi tanév utolsó óráján. És igazuk volt: hiányoztak a vagány kissrácok, a maguk tíz év körüli bájával. De aztán szeptember, s folytattuk újra, hogy a gyerekek tovább lépjenek a világ és önmaguk megismerésében.

 

És továbbra is várjuk olyan magasan funkcionáló autista gyermekek szüleinek jelentkezését, akik velünk együtt hisznek abban, hogy a színjáték nem „csak játék”: fejleszt, „gyógyít”, alakít. Hidat épít oda, ahol addig fal volt.

 

Köszönet mindenkinek, aki eddig segített: szülőknek a bizalomért, a Vasas Művészegyüttes Művelődési Háza igazgatójának, Fodor Tamásnak a teremért, ahol szombatonként dolgozhatunk, mindenkinek, aki hírünket vitte, az információért. Köszönet a bizalomért, hiszen 2012. novemberében a sötétbe ugrottunk: hitünket (meg szakmai tudásunkat) vetettük a színjáték gyógyító erejébe. De már látszanak az eredmények. Félévi, év végi "vizsgán" (nyílt órán) várjuk az érdeklődőket, hogy a Főnix Palántái megmutathassák, amit a játékról megtanultak. Meg egy kicsit az életről is.

 

Addig is: három és fél percben a Palántákról. A riportot Dankovics Noémi készítette.

Nevető cápák, avagy Laura színésznő a színdarab dolgait tanítja

 

Jelentkezés:

Liling Lívia 0620-240-8671 gnld.golden2@gmail.com

Bicskei Kiss László 0620-384-6658 fonixmuhely@gmail.com

 

 

 

Kapcsolat  

|   +3620-384-6658 Bicskei Kiss László  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   |

   Impresszum  |  

 

Oldaltérkép