Sábitz László

 

 

 

 

vissza

 

 

Főnix Művészeti Műhely

 

Aktuális

 

 

A hajó megalkotása nem vászonszövést, szegkovácsolást, csillagvizsgálást jelent, hanem a tenger szeretetének a felkeltését, ami egy és elemezhetetlen, és aminek a fényénél nincs már semmi sem, ami ellentmondó, csak egymásra találás a szeretetben.”

(Antoine de Saint-Exupéry, ford. Pődör L.)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végeztem, mint hajótervező mérnök. 2009-ben doktorandusz, majd egyetemi tanársegéd lettem, azóta mérnökhallgatók oktatásával, valamint járművek (tehát „mozgó életmódot folytató gépek”) kutatásával foglalkozom.
A mozgásgazdag életmód számomra is nagyon fontos. Eleinte a kosárlabdát és a versenytáncot űztem, később a kajakozásban, a jógában és a partner-akrobatikában leltem meg az önkifejezés módjait. Hiszek abban, hogy a testmozgás jóval többet jelent annál, mint pusztán a fizikum fejlesztése. Számomra az edzés test és lélek összehangolását jelenti, a csoportos gyakorlás pedig közösségi élményt nyújt. Az akrobatika órák résztvevőit elsősorban arra szeretném megtanítani, hogy milyen varázslatok történhetnek, ha csapatként működünk.

   
A felnőtt I. évfolyam és a Fiókák akrobatika-tanára 2014 és 2018 között.  

 

 

Kapcsolat   +3620-384-6658   fonixmuhely@gmail.com    Facebook