2013. június

 

 

 

 

vissza

 

 

Főnix Művészeti Műhely

 

Aktuális

 

Napi

 

Naponta húzom fel a múlt kútjából az emlékvödröket. Vödörnyi szépet, csigát, kacskaringót, kéket, sárgát, hajnalt, alkonyt, a régi szelet és a régi színeket. A régi szíveink. Régi szíveinket lemeszelték a kápolna falán. De belerajzolva, téglába vésve most már ott marad tizenöt év dobogó szíve.
Latinovits Zoltán

Napi

 

„A tánc élvezetéhez nem szakmai hozzáértés, hanem a tánccal elmondott érzések, gondolatok befogadása szükséges. Azok a gyerekek, akik táncolni tanulnak, nem lesznek mindannyian táncosok, de felszabadult emberek igen. Szeretnénk, ha ebben való hitünk is magával ragadna és a jövő emberének felnevelésében így részünk lehetne” (Markó Iván)

Napi

 

Szerdán, június 5-én este 8-kor a Bakelit-ben (Bp. IX., Soroksári út 164.) az évad utolsó előadása Budapesten:
KÖRMAGYAR – komoly bohózat két részben

Az előadás a 2008-as bemutató felújítása.

Bejegyzések a vendégkönyvből:

„Na ez már igen! (Nem leszek a szürkék hegedőse…)”

„Ez az előadásuk is fantasztikus volt. Rajongó leszek!”

„Másodjára még jobb volt…!”

„Még egyszer! … kétszer, háromszor…”

„Köszönjük! Van mit magunkkal vinni!”

Napi

 

"Az élet szép, az élet minden!
Ha rangod, pénzed, semmid nincsen,
A legnagyobb kincs mégis csak tiéd!
Ösztön, vágy és képzelet küld, hogy lásd, hogy megismerd
Azt, mi értelemmel tölti meg a létezést!"
Miklós Tibor

Napi

 

Ettem-ittam fekete, undok
mocskot és csípős trágyalevet;
ember vakmerőbb nem lehet.
Ám eddig sohasem voltam boldog.

Ebben a megváltott világban
egy pillanatom nem volt nemes;
sem langyos, édes, kellemes,
mint disznónak a pocsolyában.

Engem sunyiságra oktat
az erkölcs. (Rólad is ezt hiszem.)
Huszonnyolc éve éhezem.
Rajtam már csak a fegyver foghat.

Ezért ülnek oly sötét dolgok,
oly hatalmak a szívemen,
hogy szorong lágy arcú kedvesem,
ha ránézek; pedig mosolygok.

Komor ég alatt üldögélek,
mint hajléktalan a híd alatt.
Mindentől fölmentem magamat,
mert nem lesz utolsó ítélet.

József Attila: Számvetés

1933. nov. 11.

Ma:
Körmagyar a Bakelitben,

este 8-kor.
Az évad utolsó előadása Budapesten.
Legközelebb csak ősszel…
József Attila versének részlete részlet az előadásból.
A vers jó. Az előadás, mondják, nézhető. Annak, ki eljön.
Főnix Színház.

Napi

 

A Főnix Színház legtöbbet játszott előadása a Karinthy Frigyes műveiből „kávéházi kabarészínházzá” rendezett
Hogy kell bánni a férfiakkal?
Az előadás eddig 67 alkalommal aratott sikert a közönség előtt, szabadtéren és kávéházban, nagyszínpadon és pajtaszínházban.
Az előadás – most már hagyományosan – Karácsony és Szilveszter között, december 28-án búcsúztatja derűsen az óévet, köszönti az újat.
Képek a honlapon.

Napi

 

Hamarosan – június 23-án vasárnap – ismét vizsgák a színiiskolában, a Főnix Drámastúdióban. A vizsgák, mint tizenöt éve mindig, nyilvánosak, ingyenesen megtekinthetők. A helyszín: Vasas Művészegyüttes Művelődési Háza (Bp. VIII., Kőfaragó u. 12.).
Leendő színészek, színházi emberek, művészetértő- és gyakorló fiatalok tesznek bizonyságot arról, hogy amit év közben tanultak, megállja-e helyét a színpadon, közönség előtt is.
S hogy a színészmesterség, színészet-színjáték, zenés mesterség, ének-hangképzés, mozgásszínészet, akrobatika, művészi beszéd és beszédtechnika, elméletórákból lesz-e színház, létrejön-e a varázslat, amelyben elfelejtjük a nézőtéren, hogy nem színházban, „csak” színiiskolai vizsgán vagyunk, azt előre nem tudjuk. Még akkor sem, ha az elmúlt tizennégy év vizsgáin ez megtörtént. El kell jönni, megnézni.
Minden érdeklődőt szeretettel látunk.
Részletes program nemsokára honlapunkon.

Napi

 

… mindig van remény. Még akkor is, ha a kerek erdő négyszögletűre sikeredik. Mert nem az a fontos, hogy az erdő deformálódik, s a kerek négyszögletű lesz, hanem az, hogy mégiscsak létezik egy hely, ahol nem számít, ha az ember kicsit elüt a megszokottól: például kék (miként Ló Szerafin), fenyőfa létére lépkedni tud (akár Nagy Zoárd), fékezhetetlen agyvelejű, szeleburdi, öreg vagy csak annyit tud mondani: „dömdödöm”.
Hittem benne …, hogy Mikkamakka értem is eljön és magával visz oda, ahol nem kell szégyenkeznem azért, mert egy kicsit másmilyen vagyok. Elvisz oda, ahol kicsit mindenki másmilyen, de ez nem számít, mert erősebb kötelékek is léteznek, mint az, hogy ujjal mutogatunk a másikra, hátat fordítunk neki, megbélyegezzük, leszóljuk, netán becsméreljük. Ha Lázár Ervin azt állítja, hogy ez a világ létezik, akkor ez bizonyára így is van - gondoltam.
És jól gondoltam. … Most már csak azt kellene mindannyiunknak megtanulni, hogyan ildomos viselkedni ebben a világban: hogyan lehet elfogadni, megérteni, felemelni, segíteni - és szeretni. Ez Lázár Ervin … öröksége, tudása, kincse.
Boldizsár Ildikó: Lázár Ervin öröksége

Napi

 

Miért foglalkozunk művészettel? Hogy átlépjük gátjainkat, hogy kilépjünk korlátaink közül, hogy megvalósuljunk, vagy hogy beteljesüljünk. Nem állapot ez, nem egyszerűen valamiféle kondíció, hanem folyamat, keserves emelkedés, melynek során az, ami bennünk sötét, átvilágosul.
Jerzy Grotowski

Napi

 

2004. tavaszán, miközben egy leendő gyerekelőadás gondolatát forgattam a fejemben, Internetes böngészés közben a következő hírre akadtam:
„Döbrögi szobor avatás
2004. május 11. 15:00
Új látványossággal bővül a WestEnd City Center állandó szoborkiállítása. Az új alkotást Fazekas Mihály Lúdas Matyijának Döbrögi urasága ihlette, amelynek ünnepélyes felavatására jövő hét kedden (2004. május 11-én), pontban délután három órakor kerül sor a WestEnd City Center mellett a Váci úti sétányon. Az esemény díszvendége személyesen Lúdas Matyi lesz.” Forrás: Internet
Az ötletet kitűnőnek tartottam, s a művészet ugyebár határtalan, mégis szöget ütött fejemben a gondolat: gyerekkoromban példaképeket állítottak elénk szoborba formázva, s ha ez ma is így van, akkor Döbrögi lenne a minta a XXI. század 5-10 éveseinek? Végül is… Döbrögi Dániel gazdag, sikeres vezető, hatalma van, s él is vele… Nem ismerős tulajdonságok ezek sikerorientált világunkban? Matyi meg egy suhanc, lusta és ravaszkodó, ahelyett, hogy beilleszkedne a rendbe, megkérdőjelezi, sőt fizikailag meg is támadja a hatalom képviselőjét, holmi elvont igazságérzet nevében… hát nem terroristák, anarchisták, lázadók tulajdonságai ezek?
Azért én még hiszek az igazságban, akármilyen elvont is a fogalom. Hiszek abban, amiben Fazekas Mihály is: a hatalommal, az erőszakkal és igazságtalansággal szemben a józan ész és a bátorság egyszer csak győzni fog. Hiába hirdeti Döbrögi-szobor a pénz hatalmát, az én szívemben Matyi szobra áll hetykén, nevetve, győztesen.
Napló 2004.
Lúdas Matyi Jánoshidán:

2013. június 22. este 7 óra.

Főnix Színház

Napi

 

A Főnix Színház előadásaiban időnként megjelennek a színinövendékek is. A képen a társulat színészei mellett Bodori Panka színinövendék, a Fiókák osztályának tagja, a 2011-ben bemutatott „A Négyszögletű Kerek Erdő újabb meséi” című előadás próbáján, Vacskamativirágja szerepében.

A Főnix Színház támogatja az elkötelezett színinövendékek színpadi szereplését a színházi előadásokban.

Az év közben végzett színiiskolai munkával megszerzett szakmai ismereteiket, fejlődésüket a növendékek az év végi nyilvános vizsgák alkalmával mutatják meg a közönségnek. Az idén június 23-án, a Vasas Művészegyüttes Művelődési Házában. Minden érdeklődőt szeretettel látunk, a belépés ingyenes.

Napi

 

A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,

akarsz-e mindig, mindig játszani,

akarsz-e együtt a sötétbe menni,

gyerekszívvel fontosnak látszani,

nagykomolyan az asztalfőre ülni,

borból-vízből mértékkel tölteni,

gyöngyöt dobálni, semminek örülni,

sóhajtva rossz ruhákat ölteni?

Akarsz-e játszani mindent, mi élet,

havas telet és hosszu-hosszu őszt,

lehet-e némán téát inni véled,

rubin-téát és sárga páragőzt?

Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni,

hallgatni hosszan, néha-néha félni,

hogy a körúton járkál a november,

ez utcaseprő, szegény, beteg ember,

ki fütyürész az ablakunk alatt?

Akarsz játszani kígyót, madarat,

hosszú utazást, vonatot, hajót,

karácsonyt, álmot, mindenféle jót?

Akarsz játszani boldog szeretőt,

színlelni sírást, cifra temetőt?

Akarsz-e élni, élni mindörökkön,

játékban élni, mely valóra vált?

Virágok közt feküdni lenn a földön,

s akarsz, akarsz-e játszani halált?

 

Kosztolányi Dezső:

Akarsz-e játszani

Napi

 

A Négyszögletű Kerek Erdő meséi. Eddig hatvanhétszer játszottuk, harminchárom helyszínen.

… sokat gondolkodtam azon, miért hat olyan elementárisan gyerekre-fölnőttre egyformán Lázár Ervin mese-sorozata. A humora tenné? Tiszta bája? Egyszerű tanúságai? Aztán rájöttem: hiszen én ismerem őket, a szereplőket, személyesen! Ismerem a világtól elvonult műszaki-értelmiségit, aki született vezető ugyan, de nem hajlandó a karrierjét építeni olyan szabályok szerint, melyeket diktál a környezete. Ismerem az öreg rock-zenészt, aki igazi sztár volt, de ma már csak a sztorijaiból él. Ismerem a gettó közepén született pillangó-érzékenységű költőlányt, aki megőrizni akarja önmagát a kultúra perifériáján is. Ismertem a képesítés nélküli fitnesz-edzőt, aki zseniális volt, de a sok „okleveles” bumfordi kiszorította a világból. Ismerem a hetrefüles kamaszt, akinek minden szétfut a kezében, ismerem a drogról épp „lejött” srác lelassulását, harcát önmagával, ismerem a nagyanyó-bölcsességű asszonyt, akire senkinek nincs szüksége. És persze jól ismerem a „hivatalnok packázásait” is.
Ismerjük őket mindannyian. És talán mindannyiunk lelkében van egy titkos játszótér is, ahova elvonulhatunk, ha „fáj a világ”, ahol a régi szabályok érvényesek, ahol lelkiismeret és elvárás egybeesik, s ha néha mégsem, hát azért barát a barát, hogy megfogja a kezem, és visszavezessen. Ahol én is vagyok, meg csapat is.
Ezt a titkos játszóteret teremtette meg Lázár Ervin, gyereknek bájos tanmeseként, fölnőttnek vágyott lehetőségként, rengeteg humorral, tisztességgel, minden nézőnek maradandó szórakozást és gondolkodnivalót kínálva.
Napló 2002.

Napi

 

A jóindulat elnyerése. Így kezdtük 1999-ben, a színiiskola első vizsgáján ez szerepelt a műsorfüzetben:

Captatio benevolentiae
fohász az isteni jóindulat elnyeréséért

Önök hamarosan egy vizsgaelőadást látnak – egy újszülött színiiskola növendékeiként először lépünk Önök elé, először állunk figyelmük kereszttüzében, először érezzük majd az Önök hatalmát, az Ezerfejű Cézár, a közönség életet vagy halált jelentő ítéletét, tapsát, nevetését, mosolyát vagy könnyeit.

Nevünk még a sajátunk, vizsgadolgozatokon, oklevélen szerepel csupán, s hogy a köz ismertsége megforgatja-e a világban, csak remélni tudjuk.

De akárhogy is lesz, ez a gyötrelmesen hosszú év már a miénk – nem vagyunk ugyanazok, akik tavaly ősszel voltunk. S hogy mindazt, ami velünk történt, hogyan használjuk – döntsék el Önök, akár ismerősként ülnek most itt, akár az első találkozásunk ez.

S ha Thalia és Melpomené istenasszonyok kegyükbe fogadnak, Önök pedig megajándékoznak figyelmükkel, ezt az első lépést követni fogja a többi.

Szórakozzanak jól!

Hamarosan, 2013. június 23-án tizenötödször fohászkodunk.
Nyilvános vizsgák

a Vasas Művészegyüttes Művelődési Házában

(Bp. VIII., Kőfaragó u. 12.),

a belépés ingyenes.

Napi

 

Ahhoz, hogy színész legyen valaki, három dolog kell: szépen kell beszélni, szépen kell beszélni, és embernek kell lenni.

Louis Jouvet

Napi

 

Olyan színházat adjatok nekem, amely rejtély, ahogy az volt az ókoriaknak is: sötétség és tudás keveréke.
Olyan színházat adjatok, amely bír a szent orgiák fegyelmével, amelyben én véges-végig, a legvégsőkig élvezhetem a nézők ölelését.
Olyan színházat adjatok, mely elkísér az éjszakába, ahogy afrikai barátaimat kísérték a falu véneinek meséi, emberkölyköknek szóló színházat, tűz mellettit, olyan színházat adjatok, mellyel minden reggel ébredhetem, mely minden reggel elindít utamra és felkészít fáradalmaira.
Olyan színházat adjatok, mely táplálék, és ropog a fogaim alatt.
Marco Martinelli

Napi

 

Évtizedes szokás, hogy a Főnix Színház színészei „visszajátszanak” a színiiskolába, színházi tapasztalataikkal segítve a növendékeket, részt vesznek a „színitanodu” vizsgadarabjaiban. Az idei záróvizsgák színész-vendégei, a társulat tagjai: Boldizsár Tünde, Weisz Ildikó, Jeszmás László.
Június 23-án a Drámastúdió növendékei tizenötödik alkalommal állnak közönség elé, hogy a gyakorlati vizsgák során számot adjanak felkészültségükről, megszerzett szakmai tudásukról.
Felvételi meghallgatások a következő tanévre július 13-án.

Napi

 

A legjobb ifjúsági film díját nyerte el a stockholmi filmfesztiválon a Sherlock Holmes nevében című magyar film.
A film egyik főszereplője Kugler Nikolett, aki a Főnix Drámastúdióban, a Fiókák osztályában ismerkedik a színészet, a színház titkaival.
Színiiskolai vizsgák június 23-án.
Felvételi meghallgatások a következő tanévre július 13-án.

Napi

 

Tizenöt éves a Főnix. A színiiskola tizenöt vizsgadarabja került – újrarendezést követően – a Főnix Színház műsorára, néhány a mai napig repertoáron: Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde; Jean Anouilh: Romeo és Jeanette; Bohócok!; Tabarin I.; Georges Feydeau: Aludj el!; Slawomir Mrožek: Szerenád; Carlo Goldoni: A chioggiai csetepaté; Friedrich Dürrenmatt: Játsszunk Strindberget!; Kornis Mihály: Körmagyar; Molière: Sganarelle; Neil Simon: Furcsa pár (Női változat); Eugène Ionesco: A kopasz énekesnő; Marit Tusvik: Hotel Penész; Hubay Miklós: Fiatal nők, kékben és pirosban; Ingmar Villqist: Helver éjszakája (részletek honlapunkon).
A végzősök vizsgadarabjai. Idén a két végzős színinövendék: Dankovics Noémi és Honti Tímea.
Színiiskolai vizsgák június 23-án.
Felvételi meghallgatások a következő tanévre július 13-án.

Napi

 

El ne feledkezzünk a nagy vizsgalázban valamiről: november óta a Főnixben van egy csapatnyi autista kissrác. „Magasan funkcionáló autisták”, mondják. Jó fejek, mondom, a maguk tíz körüli évének bájával. A játék, a színjáték és rávezető elemei segítenek nekik, ez már kiderült a fél év alatt. Meg Hartai Laura, vezetőjük a színjátékban, Burján Judit, szakmai-gyógypedagógiai felügyelettel. Játszani tanulnak. Elengedni dolgokat, amik kötik őket. Kapcsolódni. Egymáshoz, világhoz, most még játékból… Jó lenne, ha jövőre többen lennének velünk. Nekik is.

Napi

 

„… Az elmúlt 1-2 évtizedben rendkívül sokat változott a színházi szakma helyzete Magyarországon. Ma már a színészet egyre kevésbé hivatás, egyszerűen csak egy foglalkozás a sok közül. Manapság egyre kisebb a színész pálya népszerűsége, és ez látszik a színésznek jelentkező fiatalok létszámán is. Bizonyos tévéműsorok – melyeknek hatalmas hatásuk van a fiatalokra – azt sugallják, nem kell évekig tanulni a színészszakmát, és rengeteget dolgozni a sikerért, elég egyszerűen csak kellően gátlástalannak lenni, és a tévé segítségével bárkit két nap alatt művészúrnak, művésznőnek szólítanak az utcán, és róluk ír az összes lap. Eltűnőben van a hivatástudat, az elmélyült tudás. Mi ez ellen szállunk harcba. …”
Főnix tizedszerre
Színészvizsgák felsőfokon
Színész avatás mesterfokon
- A színiiskolai vizsgák sajtóvisszhangjai.
Az idei vizsgák június 23-án.
Felvételi meghallgatások a következő tanévre július 13-án.

Napi

 

Tizenötödik évét zárja holnap a Főnix Művészeti Műhely, a színiiskola, a Főnix Drámastúdió vizsgáival.
A vizsgák 10 órától kezdődnek, nyilvánosak, ingyenesek, mindenkit szeretettel látunk!
Vasas Művészegyüttes Művelődési Háza
Budapest VIII., Kőfaragó u. 12.

Figyelem! Minden kedves vendégünk számára:
június 23-án az M2-es metró nem jár, helyett autóbuszok szállítják az utasokat a vonal teljes hosszán!

Napi

 

Mindent színészek csináltak. Színészetünk nomád korszakában a lábukat lejárták mindkét hazában. Házhoz vitték a művészetet. Útonállóktól rettegve, veszélyes közbiztonság idején, sárban szekereztek faluról városra, csárdáról csizmadiaszínbe, szállították a soknyelvű ország lakosságához az érzéki színházat. Kiföstött arccal szavaltak a nyilvánosság előtt, egyszersmind irodalmi lektorai voltak társulatuknak: darabokat olvastak, átdolgoztak, s a színészek legtöbbje – az édes sanszonett Déryné is – fordított, játszásra alkalmas szövegeket termelt, kikísérletezte mellékfoglalkozásban a magyar nyelvű színpadi párbeszédet.
Molnár Gál Péter

A mai színiiskolai vizsgadarabok között egy új drámát is láthatnak.
Herold Ágnes: Corvin negyed című műve először kerül közönség elé.
A kép Vasas Károly Déryné szobra, Jászberényben.
Színiiskolai vizsgák ma 10 órától a Vasas Művészegyüttes Művelődési Házában.
Felvételi meghallgatások a következő tanévre július 13-án.

Napi

 

Tegnap, a színiiskola vizsgáival lezárult a Főnix Drámastúdió tizenötödik éve. Egyetlen feladatunk van még: a FŐNIX-Tojás Díj megszavazása: ehhez kérjük nézőink segítségét, szavazatát.
Részletek honlapunkon.

Bejegyzés a vendégkönyvből, a tegnapi vizsgák visszhangja.

Napi

 

A FŐNIX-Tojás Díj azért jött létre, hogy jelképezze, jelezze a Főnix Művészeti Műhely tagjainak, baráti körének, nézőinek és szimpatizánsainak egymásra irányuló figyelmét egy olyan világban, melyben az értékek értékcsökkentése, a kultúra bulivá formálása, az egymás iránt vállalt törődés önzéssé változtatása világméreteket ölt, de a tojás, a jövő szimbóluma magában hordozza a változás lehetőségét.

Napi

 

A FŐNIX-Tojás Díj minden évben jelzés a Főnix Színház munkájában részt vett művészeknek és művész-jelölteknek, hogy az igényesség nem lehetőség, hanem az egyetlen lehetséges kivezető út minden válságból, hogy a művész felelőssége túlmutat önmagán.

A FŐNIX-Tojás Díj jelöltjei az előző évad színházi munkájában részt vett alkotók.
Nevük megtalálható honlapunkon.
Azok között, akik június 28-án éjfélig elküldik szavazataikat a fonixmuhely@gmail.com

címre, és megindokolják, miért jelölik a díjra a színészt/előadást, a következő évad előadásaira szóló színházjegyeket sorsolunk ki.

Napi

 

A FŐNIX-Tojás Díj színész-díjazottja oklevelet, valamint egyedi kisplasztikát kap (Pók Tímea szobrászművész, a Főnix Drámastúdió egykori növendékének alkotása).

A FŐNIX-Tojás Díj pénzdíjas kitüntetés. A díj összege 1 Forint, jelképeként annak, hogy Európában az első aranyfedezetű forint a XIV. századi Magyarországon született meg, valamint annak, hogy 1946-ban a forint, és annak munka-fedezete állította meg az eddig ismert legnagyobb hiperinflációt. Jelképezi ez az 1 Forint az alkotó emberek művészi aranyfedezetét: igényességét, hitelességét, törődését, melyet szembefordíthat a kulturális inflációval.

A jelöltek neve megtalálható honlapunkon.
Azok között, akik június 28-án éjfélig elküldik szavazataikat a fonixmuhely@gmail.com

címre, és megindokolják, miért jelölik a díjra a színészt/előadást, a következő évad előadásaira szóló színházjegyeket sorsolunk ki.

Napi

 

A FŐNIX-Tojás Díj a 2009. évtől kiegészült a társulat által választott legjobb előadás, valamint a nézők által megválasztott legjobb színész és a legjobb előadás oklevelével.

A FŐNIX-Tojás Díj átadása minden évben a FŐNIX-Karácsony alkalmával, a Szenteste előtti utolsó vasárnapon történik.

Amikre idén szavazni lehet:

Ördöghegy (rendező: Bicskei Kiss László)
Helver éjszakája (rendező: Bicskei Kiss László)
Szakonyi 2013 (rendező: Sződy Szilárd)
Körmagyar (rendező: Bicskei Kiss László)
A funtineli boszorkány (rendező: Bicskei Kiss László)
A Négyszögletű Kerek Erdő meséi (rendező: Bicskei Kiss László)
A Négyszögletű Kerek Erdő újabb meséi (rendező: Bicskei Kiss László)
Az angyalok nem sírnak (rendező: Bicskei Kiss László)
Hét órai tea (rendező: Sződy Szilárd)
Három nővér (rendező: Baku György)
Hogy kell bánni a férfiakkal? (rendező: Bicskei Kiss László)
Hogy kell bánni a nőkkel? (rendező: Bicskei Kiss László)
Hogy kell várni a Mikulást? (rendező: Bicskei Kiss László)
Karinthy görbe tükre (rendező: Bicskei Kiss László)
Lúdas Matyi (rendező: Bicskei Kiss László)
Piroska és a farkas (rendező: Bicskei Kiss László)

Akikre szavazni lehet, FŐNIX-Tojás Díj jelöltek:

ÁRPÁD ANDREA, BAKOS PANNA, BAKU GYÖRGY, BALÁZS ANDRÁS, BODORI PANKA SZ.N., BOGNÁR ANITA, BOLDIZSÁR TÜNDE (FŐNIX-TOJÁS DÍJ 2007.), CSER SÁNDOR, DURKÓ ZOLTÁN, FACSKÓ MARICA (FŐNIX-TOJÁS DÍJ 2009.), FARKAS ZOLTÁN, a tavalyi FŐNIX-Tojás Díj nyertese a szabályok értelmében a díjat követő évben nem vesz részt a versenyben, GRÁNICZ GÁBOR, HARTAI LAURA (FŐNIX-TOJÁS DÍJ 2011.), HOLE DÁNIEL, HONTI TÍMEA, JESZMÁS LÁSZLÓ, KASSAI LÁSZLÓ, MAKRAY GÁBOR (FŐNIX-TOJÁS DÍJ 2008.), MUCSI SÁNDOR, NAGY-KIRÁLY VIVIEN, PAPP ISTVÁN, PÁSZTOR ZSOLT, RÉKAI NÁNDOR, SZÁVAI KATALIN, TARR GYÖRGY, TIMON BENJÁMIN, VARGA TAMÁS, VÁRKONYI TAMÁS SZ.N., VÉN FRIDERIKA, WEISZ ILDIKÓ, ZERNOVÁCZ ERZSÉBET (FŐNIX-TOJÁS DÍJ 2010.), ZSITVA JÓZSEF

További részletek honlapunkon.

Azok között, akik június 28-án éjfélig elküldik szavazataikat a

 fonixmuhely@gmail.com

 címre, és megindokolják, miért jelölik a díjra a színészt/előadást, a következő évad előadásaira szóló színházjegyeket sorsolunk ki.

Napi

 

A Főnix Színház sikereiben, 15 év 520 előadásában, 68 bemutatójában, felújításában legnagyobbrészt a Drámastúdió egykori növendékei játszottak, ők alkotják a társulat háromnegyed részét.
Kíváncsian várjuk azok jelentkezését, akik a következő tizenöt év sikereiben velünk lesznek:
felvételi meghallgatások július 13-án 10 órakor a Törekvés Művelődési Központban (Bp. X., Könyves Kálmán krt. 25.)

Napi

 

A FŐNIX-Tojás Díj 2013. nyertese

a társulat szavazatai alapján:
Szávai Katalin

a közönségszavazatok alapján:
Weisz Ildikó

A legjobb előadás az évadban, mind a társulat, mind a közönség szavazatai alapján:
Körmagyar

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Kapcsolat  

|   +3620-384-6658 Bicskei Kiss László  |  

fonixmuhely@gmail.com  |  

Facebook   |

   Impresszum  |  

 

Oldaltérkép